Başkan Şimşek'ten 25 Aralık kutlama mesajı:

Tarihte eşine ender rastlanılacak Gaziantep Savunması ile tüm dünyanın takdirini kazanmış olan atalarımıza layık olmak için daha çok çalışmak ve üretmek gerektiğine dikkat çeken Başkan Cengiz Şimşek şöyle devam etti:

Özel Haber - 1 yıl önce

Başkan Şimşek'ten 25 Aralık kutlama mesajı:

 

"Kurtuluş Destanı, atalarımızdan kalan en değerli mirastır"

 

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Kurtuluş Destanı, atalarımızdan bizi kalan en büyük mirastır" dedi.

 

Birinci Dünya Savaşı sonrası önce İngilizlerin, ardından da Fransızların Gaziantep'i işgal etmek istediğini belirten OSB Başkanı Cengiz Şimşek, "Atalarımız, dönemin en üstün teknolojik silahlarına sahip olan düşman kuvvetlerine karşı büyük bir kahramanlık örneği sergiledi. 11 ay süren Antep Savunması sırasında Fransızlar şehrimize 70 bin mermi attı. 6317 şehit verdik. Atalarımızın her türlü yokluğa ve yoksulluğa rağmen ortaya koyduğu Direniş Destanı en büyük gurur kaynağımız olduğu gibi atalarımızdan bize kalan en önemli mirastır" şeklinde konuştu.

 

Tarihte eşine ender rastlanılacak Gaziantep Savunması ile tüm dünyanın takdirini kazanmış olan atalarımıza layık olmak için daha çok çalışmak ve üretmek gerektiğine dikkat çeken Başkan Cengiz Şimşek şöyle devam etti:

"Atalarımız bu toprakları canları ve kanları ile düşman işgalinden kurtardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu kahramanlıktan dolayı Antep'i 'Gazi'lik unvanı ile onurlandırdı. Bizlere düşen en önemli görev, ülkemizi her alanda dünyada söz sahibi yapmaktır. Bunun için de daha çok çalışmak ve üretmek zorundayız. Gaziantepli sanayiciler olarak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' sözünü rehber edinerek, kalkınma yarışında ülkemizi en öne çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Atalarımızın 102 yıl önce savaş meydanlarında yazdığı destanı bizler de üretim, istihdam ve ihracat alanında yazıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 25 Aralık Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü coşku ve sevinçle kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

 

Haftanın Öne Çıkanları

Maden ihracatının yıldızları ve AMORF Tasarım Yarışmasında kazananlar ödüllendirildi

2023-12-21 08:42 - Gündem

ASTIMIN 6 NEDENİNE DİKKAT!

2023-12-21 10:10 - Sağlık

ASKO HOLDİNG KANADA’DA ŞİRKET SATIN ALIYOR

2023-12-21 10:13 - Ekonomi

ÇOCUKLARDA KIŞ ENFEKSİYONU UYARISI!

2023-12-21 10:16 - Sağlık

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı

2023-12-21 10:18 - Ekonomi

GAGİAD İhracatta Ürün Karbon Ayak İzi ve Etiketlerini Konuştu

2023-12-21 10:21 - Ekonomi

ŞEHİTKAMİL, POTADA NAMAĞLUP ŞAMPİYON

2023-12-21 11:45 - Spor

FISTIK KENT’TE YAŞAM BAŞLIYOR

2023-12-21 11:55 - Gündem

DEMİRYOLLARINDA YAPAY ZEKA SİSTEMİ

2023-12-21 12:13 - Gündem

Sosyal izolasyon kalp krizi ve felç riskini artırıyor

2023-12-21 12:16 - Sağlık

İlgili Haberler

BAŞKAN YILMAZ’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

17:13 - Özel Haber

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

17:11 - Özel Haber

GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek’ten Kurban Bayramı Mesajı

17:04 - Özel Haber

MERİNOS BAYRAM İLANI

16:17 - Özel Haber

YILMAZ: “CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR”

16:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN USULSÜZLÜĞE GEÇİT YOK

09:15 - Gündem

YOLLAR YENİ BİR GÖRÜNÜM KAZANDI

15:49 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN KONUT MÜJDESİ

15:47 - Gündem

ŞEHİTKAMİL YAZ SPOR AKADEMİSİ BAŞLIYOR

15:45 - Eğitim

BAŞKAN YILMAZ’DAN

15:43 - Gündem