Bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir

OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı: "Bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir"

Özel Haber - 2 yıl önce

OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı:

 

"Bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir"

 

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 105 yıl önce Samsun'da yakılan bağımsızlık ve kurtuluş meşalesinin hiçbir zaman sönmeyeceğini söyledi.

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Cengiz Şimşek mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak ve milletimizin yeniden bağımsızlığına kavuşmasını sağlamak amacıyla bundan 105 yıl önce Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattı. Bu nedenle 19 Mayıs 1919'un tarihimizde çok özel ve önemli bir yeri bulunmaktadır. 105 yıl önce Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi kısa sürede dalga dalga Anadolu'nun dört bir yanına yayılarak Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanması sağlandı. Ardından da Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Samsun'da yakılan bu meşale hiçbir zaman sönmeyecek, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir" dedi.

Atatürk'ün, milli mücadelenin başladığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs'ı gençlere bayram olarak armağan ettiğini hatırlatan Başkan Şimşek, açıklamasında şunları söyledi:

 “Gençlere büyük önem veren ve Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet eden Atatürk, 19 Mayıs’ı da gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Ayrıca, Cumhuriyetimizi de gençlere emanet etmiştir. Gençlerimizin bugün bu büyük sorumluluğun bilincinde olmaları, gelecekle ilgili umutlarımızı daha da güçlendirmektedir. Gençlerimizin, bilim ve teknolojinin ışığından ayrılmadan, yılmadan, yorulmadan çok çalışarak, ülkemizi her anlamda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarken,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Nizip Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine yemek yardımı

2024-05-11 14:44 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

2024-05-11 14:45 - Özel Haber

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ DÜNYA HAREKETLİLİK GÜNÜ’NÜ KUTLADI

2024-05-11 14:51 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ, SAĞLIKLI YAŞAMI TEŞVİK ETMEK İÇİN YÜRÜDÜ

2024-05-11 14:53 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ, GELECEĞİN ŞOFÖRLERİYLE BULUŞTU

2024-05-11 14:56 - Gündem

AK PARTİ GAZİANTEPLİ KADINLAR GAZZELİ ANNELER İÇİN SESLENDİ

2024-05-11 14:59 - Gündem

YILMAZ: “HER ZAMAN SEVGİYLE HATIRLANMAYI HAK EDERLER”

2024-05-11 15:01 - Özel Haber

M. Naci Topçuoğlu dualarla anıldı

2024-05-11 15:04 - Gündem

AUTO-DRİFT FEST 2024 ETKİNLİĞİ GAZİANTEP’TE BAŞLIYOR

2024-05-11 15:06 - Spor

BİLİM ŞEHİTKAMİL’DE ANNELERE ÖZEL ETKİNLİK

2024-05-11 16:53 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep'te Sevgililer Günü'nde 62 Nikah

20:39 - Özel Haber

LÖSEV RAMAZAN’DA KANSERLE MÜCADELE EDENLERİ UNUTMUYOR

09:53 - Özel Haber

CHP İL BAŞKANI ACAR’DAN YENİ YIL MESAJI

10:18 - Özel Haber

25 ARALIK GAZİANTEP'İN KURTULUŞ GÜNÜ

15:34 - Özel Haber

Erdemoğlu, vefatının 19. yılında mezarı başında anıldı

01:00 - Özel Haber

Günün Manşetleri

MERİNOS RAMAZAN BAYRAMI İLANI

17:30 - Gündem

ŞÖLEN ÇİKOLATA RAMAZAN BAYRAMI İLANI

17:28 - Gündem

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

17:27 - Gündem

YILMAZ: “SPORUN VE SPORCUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

17:25 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

17:24 - Gündem