AKKOR, GAZİANTEP’İN TÜRK GASTRONOMİSİ İÇİN ÖNEMİNİ VURGULADI!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Kültür Yolu Festivali Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP)’nde Türk Mutfağı Araştırmacısı, Şef ve Yazar Ömür Akkor, Anadolu ürünlerinin dünya genelinde tanınırlığını ve konu hakkında düşüncelerini paylaştı.

Gündem - 3 ay önce

ŞEF ÖMÜR AKKOR, ANADOLU SOFRASI’NIN GELECEĞİ VE GÜVENLİ GIDA ÜZERİNE KONUŞTU

 

- AKKOR, GAZİANTEP’İN TÜRK GASTRONOMİSİ İÇİN ÖNEMİNİ VURGULADI!

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Kültür Yolu Festivali Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP)’nde Türk Mutfağı Araştırmacısı, Şef ve Yazar Ömür Akkor, Anadolu ürünlerinin dünya genelinde tanınırlığını ve konu hakkında düşüncelerini paylaştı.

 

Festival Park Gastronomi Etkinlikleri Alanı’nda düzenlenen, Gökmen Sözen moderatörlüğünde Şef Ömür Akkor’un Anadolu’nun Sofrasından Dünyaya Yerel Ürünler, Güvenli Gıda & Kültürel Miras Söyleşisi’nde bereketli Anadolu topraklarının ürünleri ele alındı. Gaziantep’in Türk Gastronomisi için önemine vurgu yapan Akkor, yapılacak yatırım ve çalışmalarla hak ettiği değere bir an önce ulaşması gerektiğini belirtti.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı söyleşide, Anadolu ve Gazi şehrin mutfağını oluşturan ürünlerinin dünyaya tanıtılmasındaki tecrübeler, yaşananlar üzerine örnekler veren Ömür Akkor, festivalin bu yıl teması olan güvenli gıda konusunda düşüncülerini izleyenlere aktardı.

 

ŞAHİN: ANADOLU İRFANI BURADAN İNSANLIK SOFRASINA DÖNÜŞECEK

 

Yaklaşık 1 saat süren söyleşinin sonunda konuşan Başkan Fatma Şahin, Şef Ömür Akkor’un çok önemli mesajlar verdiğini ifade ederek şunları söyledi:

 

“Ana mutfağımıza geri dönelim. Fast foodlardan kendi ana mutfağımıza dönelim. Bu işin bir kademesi var. Biz on bir yıl önce bu alana girdiğimizde Çırağan'da başlattığımızda hikayesini yazdık. Tarihini yazmadık. Şimdi bir hikaye yazdık. Bu hikaye düğünün hikayesiydi, bayramın hikayesiydi, şehrin hikayesiydi. İkinci aşamada biz gastronomi ve bilim dedik. Bu iş bilimsiz, tekniksiz olmaz. Bizim veriler konuşmuyor. Benim San Sebastian ile baş edebilmem için verileri toplayacağım. Belediyenin verisi değil, hayvancılığın verisi, suyun verisi, çevrenin verisi. O big datayı toplamazsa bilimsel çalışmanın altlığını oluşturamayız. O yüzden biz Gaziantep Büyükşehir olarak Enerji ve Bilişim A.Ş’yi kurduk. Verileri toplamak için. Bu beraberinde yeşil ekonomi, İstihdam demek, ihracat demek, bu gençlerin Peru'daki aşçıları geçmesi demek. Bizim biber hiçbir yerde yok. Anadolu İrfanı buradan insanlık sofrasına dönüşecek.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

GastroAntep Kültür Yolu Festivali Başlıyor!....

2025-09-10 01:00 - Özel Haber

YILMAZ, “EĞİTİME YÖNELİK DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

2025-09-08 11:14 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

2025-09-08 11:22 - Gündem

İLK 300 KİŞİLİK KAFİLE BİR AY SONRA YOLA ÇIKIYOR

2025-09-08 11:23 - Gündem

YILMAZ, “GELECEĞİMİZİN TEMİNATI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

2025-09-09 16:35 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE 881.000 ADET BOYAMA SETİ

2025-09-09 16:37 - Gündem

GAZİ ŞEHİR, GREEN FLAG AWARD PROGRAMI’NA ÜYE OLMAK İÇİN İLK ADIMI ATTI

2025-09-09 16:38 - Gündem

KADIN ELİYLE ORTAYA ÇIKAN ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

2025-09-09 16:42 - Gündem

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ GASTROANTEP İLE GAZİ ŞEHİR DÜNYA SAHNESİNDE!

2025-09-09 16:48 - Gündem

ŞAHİNBEYLİ KADINLAR MESLEK ÖĞRENİYOR

2025-09-09 16:49 - Gündem

İlgili Haberler

GAZİANTEP’TE SATRANÇ TARİHİNE GEÇEN ÇİFTE ŞAMPİYONA HEYECANI SÜRÜYOR

14:18 - Gündem

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN TOPLU TAŞIMADA DESTEKLERİ SÜRÜYOR

14:17 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN’İN GİRİŞİMİYLE EL EMEĞİ GÖZ NURU ANTEP İŞİ NAKIŞI UNESCO TARAFINDAN TESCİLLENDİ

14:16 - Gündem

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, UMUDU YENİDEN AYAĞA KALDIRIYOR

10:55 - Gündem

YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

10:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Erdemoğlu, vefatının 19. yılında mezarı başında anıldı

01:00 - Özel Haber

ASM ÇALIŞANLARININ MAAŞI KESİLECEK

14:34 - Sağlık

GAZİANTEP’TE SATRANÇ TARİHİNE GEÇEN ÇİFTE ŞAMPİYONA HEYECANI SÜRÜYOR

14:18 - Gündem

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN TOPLU TAŞIMADA DESTEKLERİ SÜRÜYOR

14:17 - Gündem

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, UMUDU YENİDEN AYAĞA KALDIRIYOR

10:55 - Gündem