GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE HUAWEI ARASINDA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Huawei Firması arasında akıllı şehircilik ve belediye hizmetlerinde dijital dönüşümde yapılacak iş birlikleri için iyi niyet sözleşmesi imzalandı.

Teknoloji - 2 ay önce

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE HUAWEI ARASINDA AKILLI ŞEHİRCİLİK ALANINDA İYİ NİYET PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Huawei Firması arasında akıllı şehircilik ve belediye hizmetlerinde dijital dönüşümde yapılacak iş birlikleri için iyi niyet sözleşmesi imzalandı.

 

Ulaşımdan çevreye mümkün olan akıllı şehircilik altyapısını güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu alanda yatırımlarıyla ön plana çıkan Huawei Firması ile iş birliğine gidiyor. Bu kapsamda kentsel sürdürülebilirliği, ekonomik büyümeyi ve teknolojik yeniliği artırmak hedefiyle Huawei ile karşılıklı iyi niyet sözleşmesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile HUAWEI Türkiye Kamu Çözümleri Direktörü Zhong Haiying tarafından Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda yapılan törenle imzalandı.

 

Sözleşme ile birlikte ilerleyen dönemlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Huawei ortaklığında kentsel altyapıyı ve veri yönetimini geliştirerek sürdürülebilirliği, verimliliği ve yaşanabilirlik artırılacak. Yapılacak çalışmalarla belediyenin son teknoloji, stratejik finansman ve uzman proje yönetimiyle güçlendirerek şehirlerin yenilik ve etki yoluyla hedeflerine ulaşmasını sağlanacak.

 

ŞAHİN: BU ŞEHRİ AKILLI, YEŞİL, DİRENÇLİ ŞEHİR YAPMA HEDEFİ, AZİM VE GAYRETİNDEYİZ

 

İmza töreninde konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 21’inci yüzyılın veri yüzyılı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

 

“Bilgi ekonomisini yönetebilmek için de bilgiyi ölçmemiz, konuşturmamız ve yönetebilir hale dönüştürmemiz lazım. Huawei hakikaten son zamanlarda Çin Halk Cumhuriyeti’nin markalaşma sürecinin en başarılı yüksek teknolojiyi sağlayan firma. Bu imza ile birlikte Pekin Belediyesi’nin yapmış olduğu yapay zeka ve verilerin koordinasyonu noktasında uyguladığı çalışmayı bizde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yapabileceklerimiz konusunda yetkililerle konuşmuştuk. Bu şehri akıllı, yeşil, dirençli şehir yapma hedefi, azim ve gayretindeyiz. Huawei’nin bize vereceği bu destekle bu amacımıza ve hedefimize çok daha hızlı ulaşmış olacağız.”

 

HUAWEI Türkiye Kamu Çözümleri Direktörü Zhong Haiying ise konuşmasında “Burada olmaktan ziyadesiyle gurur duyuyoruz. Türkiye’de Türkiye için bulunuyoruz. Bu yapacağımız çalışmalarda altyapıyı destekleyecektir” ifadelerini kullandı. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

YILMAZ: “ŞEHİTKAMİL’DE ASFALTSIZ VE BOZUK TEK BİR SOKAK KALMAYACAK”

2025-09-22 10:05 - Gündem

YILMAZ: “TARİHİ DEĞERLERİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITACAĞIZ”

2025-09-22 10:09 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

2025-09-22 10:10 - Gündem

Obezite Modern Çağın Sessiz Salgını

2025-09-22 10:11 - Sağlık

'Basit Unutkanlık' ile Alzheimer unutkanlığı farklı!

2025-09-22 10:12 - Sağlık

Obezite ve İleri Yaş Rahim Kanseri Riskini Katlıyor!

2025-09-22 10:15 - Sağlık

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

2025-09-22 12:51 - Eğitim

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: “ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI KIRMIZIÇİZGİMİZ”

2025-09-23 12:19 - Gündem

Merinos'tan Eğitime Yatırımlar Artarak Sürmekte

2025-09-23 15:25 - Eğitim

YILMAZ: “VATANDAŞLARIMIZIN TALEBİ, EN BÜYÜK REHBERİMİZ”

2025-09-23 15:57 - Gündem

İlgili Haberler

YERLİ DİJİTAL ATÖLYEYE İLK KATKI GAZİANTEP'TEN

10:33 - Teknoloji

iPhone'lar Artık Güvenli Değil mi?

15:22 - Teknoloji

Okula dönüş telaşı

10:45 - Teknoloji

Kimlik Saldırılarındaki %442’lik Artış

09:11 - Teknoloji

5G İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

16:32 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Hasan Öztürkmen: 15 bin öğretmen ataması yetmez

15:44 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN KANTİN DESTEĞİ MÜJDESİ

12:46 - Gündem

Bel Ağrılarınızın Nedeni Bu Hastalık Olabilir !

12:44 - Gündem

ÇOCUKLAR 6 GÜN BOYUNCA EĞLENCE VE ÖĞRENME DOLU ETKİNLİKLERLE BULUŞTU

15:18 - Gündem

Hasan Öztürkmen:

15:16 - Ekonomi