Öztürkmen’den

Gaziantep’te yaşanan intihar vakalarına dikkat çeken Öztürkmen, aile hekimlerine getirilmesi planlanan yeni düzenlemenin gözden geçirilmesini istedi.

Gündem - 1 yıl önce

Öztürkmen’den Sağlık Bakanı’na aile hekimleri çağrısı

 

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Gaziantep ziyareti ile ilgili açıklama yaptı.

Gaziantep’te yaşanan intihar vakalarına dikkat çeken Öztürkmen, aile hekimlerine getirilmesi planlanan yeni düzenlemenin gözden geçirilmesini istedi.

Öztürkmen’in açıklaması şu şekilde:

 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi programa ve toplantılara katılmak üzere Gaziantep'e gitmiş. Sayın bakandan şehrimizdeki sağlık sorunları ve artan intihar vakaları ile yakından ilgilenmesini istiyoruz. Önceki hafta Gaziantep’te 11 intihar vakası yaşandı. Geçim sıkıntısı yaşayan insanların psikolojik desteğe ihtiyacı var.

AİLE HEKİMLERİ GÜVENCESİZ ÇALIŞMA ORTAMIYLA KARŞI KARŞIYA

En yakıcı sorun ise aile hekimlerini çıkmaza sokan yeni düzenleme. Aile hekimleri, çalışma koşullarında iyileştirme talep ederken hem iş yükünü artıracak hem de sağlıkta şiddeti tetikleyecek yeni düzenlemelerle karşı karşıya.

Aile Hekimliği sistemi her yeni Bakan’ın keyfine göre yönetmelik çıkarmasıyla yapboz tahtasına döndü.Performans baskısı hekimleri, mesleğinden soğutan bir noktaya getirildi.Doktorluk büyük fedakarlıklar isteyen, gönül işi bir meslektir ama aile hekimlerinin de aileleri, geçim sıkıntıları olduğu unutulmamalı.Aile Hekimliği sözleşmesine, fesih tehdidiyle yapılan mevzuat düzenlemelerini kabul etmiyoruz!Mevcut yönetmelik taslağından vazgeçin, aile hekimlerine kulak verin, yeni bir yönetmelik hazırlayın.

KÂR HIRSI BEBEKLERİ BİLE ÖLDÜRÜYOR

Bir diğer sorun ise özel hastanelerin kâr hırsı. Bugünlerde basına yansıyan haberler ile yenidoğan bebekleri SGK'dan para almak için gereksiz yere özel hastanelerin yoğun bakımlarına sevk ederek vurgun yapan çetenin, 12 bebeğin ölümüne neden olduğunu öğrendik.

Ailelerin yeni doğmuş evlatları üzerinden para devşiren, ölmek üzere olan her bebeği para olarak gören, gerekirse savcı tehdit edebilen insanlık dışı şebekeden hesap sorulmalı, bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalı. Bu olaya karışan hastanelerden hesap sorulmalı.

Haftanın Öne Çıkanları

ŞEHİTKAMİL’DEN KARKAMIŞ’A

2024-10-12 08:40 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NİN 8. KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

2024-10-12 08:43 - Kültür Sanat

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 182.000 BEBEĞE "HOŞ GELDİN" DEDİ

2024-10-12 08:45 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE SIRBİSTAN’DA

2024-10-12 08:48 - Gündem

MHP’DEN GGC’YE ZİYARET

2024-10-12 08:50 - Gündem

Eşi ve 4 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

2024-10-12 14:13 - Asayiş

ŞEHİTKAMİL’DE KADINLARA YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK

2024-10-13 16:41 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ,

2024-10-13 16:42 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NİN 8. KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

2024-10-13 16:44 - Kültür Sanat

“KADINLAR ÜRETİME YÖNLENDİRİLMELİ”

2024-10-13 16:50 - Gündem

İlgili Haberler

CHP’li Açar’dan “Buckslava” Tepkisi:

15:35 - Gündem

YILMAZ: “ŞEHİTKAMİL İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

15:34 - Gündem

GSO BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ’NİN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

15:33 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

13:20 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’İN RAMAZAN SOFRASI BU KEZ İSLAHİYE’DE KURULDU

13:19 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP’li Açar’dan “Buckslava” Tepkisi:

15:35 - Gündem

YILMAZ: “ŞEHİTKAMİL İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

15:34 - Gündem

GSO BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ’NİN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

15:33 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

13:20 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’İN RAMAZAN SOFRASI BU KEZ İSLAHİYE’DE KURULDU

13:19 - Gündem