USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKAN ŞAHİN, BUĞDAY TANESİ PROTEZ ORTEZ YAPIM VE UYGULAMA MERKEZİ’NDE HİZMET ALAN ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), vermiş olduğu bu hizmetle engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu ortez ve protezlerin maliyetlerini düşürüyor, fonksiyonel ve estetik ortez veya protezlere kolaylıkla ulaşılabilirlik sağlıyor.

BAŞKAN ŞAHİN, BUĞDAY TANESİ PROTEZ ORTEZ YAPIM VE UYGULAMA MERKEZİ’NDE HİZMET ALAN ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ
27-03-2024 08:44
27-03-2024 08:45

BAŞKAN ŞAHİN, BUĞDAY TANESİ PROTEZ ORTEZ YAPIM VE UYGULAMA MERKEZİ’NDE HİZMET ALAN ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yeni hizmete alınan Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde tedavilerden yararlanan engellilerle bir araya geldi.

 

Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, sosyal belediyecilikte öncü olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), vermiş olduğu bu hizmetle engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu ortez ve protezlerin maliyetlerini düşürüyor, fonksiyonel ve estetik ortez veya protezlere kolaylıkla ulaşılabilirlik sağlıyor.

 

GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen bu projeler, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik çeşitli hizmetlerin yanı sıra toplumsal yaşama daha rahat katılımlarını sağlamak adına önemli adımlar içeriyor. Bu kapsamda, sosyo-ekonomik gelir seviyesi düşük olan dezavantajlı gruplara, yatağa bağımlı hastalara, yaşlılara ve diğer ihtiyaç sahibi bireylere yönelik koruyucu teşhis, tedavi edici bakım ve yönlendirme hizmeti veriyor.

 

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin müzik öğretmenlerinin müzik dinletisiyle başlayan program, Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde görev yapan fizyoterapist Zeynep Büyükardıç’ın hayat hikayesini konu alan kısa film ile devam etti.

 

ŞAHİN: YAŞANAN ZORLUKLARI DA KENDİ HAYATIMDA YAŞADIM

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açılış konuşmasında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları çok iyi bildiğini ifade ederek, “Geldiğimiz noktada ben nasıl bakıyorum. Gözümü açtığımda engelli bir babanın evladı olarak doğdum. Engelli bir annenin babanın çocuğunun olduğunu biliyorum. Yaşanan zorlukları da kendi hayatımda yaşadım. Vazgeçmedik mücadele ettik. Çocukların önündeki bütün engelleri kaldırıyorlar. Dünyanın kabul gördüğü en iyi üniversiteleri kazanıyorlar. Bu beyinler bizim için kalkınma projesi. Ben buna böyle bakıyorum. Bu ülkeyi eğer kalkındıracaksak, orta gelir tuzağından kaldıracaksak, kadını, erkeği, yaşlıyı, engellisi herkesi birinci sınıf vatandaş yapacaksak karar mekanizmasına almayı başarmamız lazım” diye konuştu.

 

BU MEMLEKETİ ENGELSİZ YAPACAĞIZ

 

 Gaziantep’te bütün engelleri kaldırıp memleketi engelsiz yapacağını belirten Başkan Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 

“Damdan düşen çözüm üretiyor. Kalp gözleri açık onların. Bu nasıl bir irade, bu nasıl bir fazilet. Önce insan dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Bütün engellilerin duasını alın. Eğitim sağlık istihdam bizim kalkınma modelimiz. Engellerin önündeki engelleri kaldıralım. Bu şehri engelsiz hale dönüştürelim. Bu memleketi engelsiz yapacağız. Engelli dostu yapacağız. O yüzden insanı bakacağız. İnsanca bakacağız. Vicdani bakacağız. Birbirimizin yeteneklerini keşfedeceğiz. Bu memleketi güçlü, huzurlu, mutlu bir memleket yapacağız.”

 

Projenin öncüsü ve gönül elçisi hayırsever Şehnaz Çehreli Shefik, depremde ampute olan bir anneden etkilenen ve bu projeye hayalle başladığını belirterek, “Fatma Şahin daha deprem olmadan bir buçuk yıl önce büyük ileri öngörüyle protez ve ortez merkezinin projesini hazırlatmış. Başkanın ve ekibinin destekleriyle bu merkezin de yapılmasını hep birlikte sağlayabildik. Bu sadece küçük bir başlangıç. Amacımız farkındalığı artırmak. Burada bu proje ilk olarak yerel yönetime ait. Gaziantep lokasyonu itibariyle tüm bölgeye hitap edecek. Sadece Türkiye değil tüm bölgeye hitap edecek. Burayı bu konudaki önemli bir sağlık merkezi haline getirmek bizim paydaşlarımızın ana amacıdır” diye konuştu. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Fatma Şahin’in tecrübesiyle ekibinin destekleriyle ortaya çıkan projeye teşekkür ederek, “Bugün ki proje sadece Gaziantep’te değil, Türkiye’de değil dünya da yok. Yürekten teşekkür ediyorum. Hiçbir iş, hiçbir ürün emek vermeden ortaya çıkmıyor” dedi.

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Fatma Şahin sayesinde son on yılda Gaziantep’te çok şey değiştini belirterek, “İlk defa Türkiye’de Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı. Şu anda belediyeler sizi kopyalıyor. Ortez Protez yaptınız Allah sizden razı olsun” diye konuştu.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, merkeze Buğday Tanesi isminin verilmesinin önemini anlatarak,” Buğday tanesi filmi şu anda bütün dünyada. Nobel adayıyız. Her yerde bizim hayatımız izleniyor. Biz damdan düştük. Bu merkezin Gaziantep’e kazandırılmasında gönlüyle, ruhuyla, anne eliyle, merhamet eliyle kendini şehre feda eden Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederim. Engelliler Türkiye ittifakıdır. Nice sıkıntılar yaşadık. Rabbim böyle bir afet bir daha yaşatmasın.” diye konuştu.

 

22’nci ve 23’ncü Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, dışlanmayı önleyecek eğitimi de istihdamı da sağlayacak en önemli merkez olduğunu belirterek “Bütün siyasi partilerin bu modeli kendi bünyelerine katmaları lazım. Türkiye’de bunun teorisini yapıp dünyaya anlatmamız lazım. Hepsine sahip çıkmak lazım” dedi.

 

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Başkan Fatma Şahin’in engellilere yönelik farkındalığı artırdığından dolayı teşekkür ederek, “Herkesin yapacağı bir iş var. Devlet yönetmek elle ayakla değil, akılla olur. Büyükşehirlerin tamamında Engelliler Daire Başkanlığı ve müdürlüğü kurulmalıdır” dedi. 

 

6 Şubat depremlerinde kolu ve bacağı ampute olmasının ardından Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ndeki tedavisinden sonra orada Fizyoterapist olarak devam eden Zeynep Büyükardıç, “Tedavilerimin ardından bu merkezde göreve başladım. Depremden sonraki mottom benimle aynı kaderi paylaşan hastalarımıza bir rol model olmak. Yeni hayata tutunmama sebep olduğu için sayın Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programın sonunda hediye ve plaket takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35