ŞAHİN:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Antep’e “Gazi” unvanının verilişinin 105’ inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem - 3 ay önce

ŞAHİN: ‘GAZİ’ UNVANI, FEDAKARLIĞIN VE EŞSİZ KAHRAMANLIĞIN TARİHE KAZINMIŞ NİŞANESİDİR

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Antep’e “Gazi” unvanının verilişinin 105’ inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Şahin mesajında, Gaziantep’in tarih boyunca esareti reddeden duruşuyla milletin hafızasında müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

 

“Gaziantep, vatan söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiş bir şehirdir. Bundan 105 yıl önce, imkansız denilen şartlar altında sergilenen direniş; inancın, cesaretin ve vatan sevgisinin zaferidir. Bu mücadele, yalnızca bir şehrin savunması değil, milletimizin bağımsızlığa olan sarsılmaz bağlılığının ilanıdır.

 

Antep halkı, yokluğa rağmen teslim olmamış; canını, ekmeğini, geleceğini vatan toprağı için feda etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 8 Şubat 1921’de verdiği ‘Gazi’ unvanı, bu fedakarlığın ve eşsiz kahramanlığın tarihe kazınmış nişanesidir.

 

Bu toprakların mayasında direniş vardır. Dün işgale karşı gösterilen kararlılık, bugün karşılaştığımız her zorlukta yolumuzu aydınlatmaktadır. Özellikle 6 Şubat depremlerinde yaşadığımız büyük acılar karşısında, Gaziantep’in ortaya koyduğu dayanışma ve yeniden ayağa kalkma iradesi, bu köklü Gazi ruhunun hala capcanlı olduğunu bir kez daha göstermiştir.

 

Gaziantep, geçmişten aldığı güçle geleceğini inşa etmeye devam etmektedir. Birliğini ve umudunu kaybetmeyen bu şehir, her şartta üretmeyi, ayağa kalkmayı ve yoluna devam etmeyi bilmiştir.

 

Bu anlamlı günde, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Gaziantep’in onurla taşıdığı ‘Gazi’ unvanını, dün olduğu gibi bugün de yarınlara gururla taşımaya devam edeceğiz.” 

 

Haftanın Öne Çıkanları

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE DUYGU DOLU ANMA

2026-02-06 09:39 - Gündem

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’DAN

2026-02-08 16:44 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU:

2026-02-08 16:46 - Gündem

YILMAZ: “6 ŞUBAT’IN ACISI HALA YÜREĞİMİZDE”

2026-02-08 16:47 - Gündem

ŞAHİN:

2026-02-08 16:48 - Gündem

YILMAZ: “ŞEHİTKAMİL KUŞÇULARIN BAŞKENTİ OLACAK”

2026-02-02 15:12 - Gündem

ASRIN FELAKETİNDE GÜÇLENEN HAYATLAR GAZİANTEP’TE BULUŞTU!

2026-02-03 10:54 - Gündem

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı

2026-02-03 15:20 - Ekonomi

Dijital çağda yalnızlık derinleşiyor!

2026-02-03 16:36 - Teknoloji

BAŞKAN YILMAZ’DAN

2026-02-03 16:37 - Gündem

İlgili Haberler

UÇURTMALAR DÜLÜK SEMALARINDA YÜKSELDİ

14:22 - Gündem

19 MAYIS COŞKUSUNA REKOR KATILIM

14:21 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU VATANDAŞLARLA İÇ İÇE

14:20 - Gündem

SERGİ 30 MAYIS TARİHİNE KADAR ZİYARETE AÇIK!

14:20 - Gündem

ŞAHİNBEY’İN KADINLARI ANNELER GÜNÜ’NDE SAHNE ALDI

14:00 - Gündem

Günün Manşetleri

UÇURTMALAR DÜLÜK SEMALARINDA YÜKSELDİ

14:22 - Gündem

19 MAYIS COŞKUSUNA REKOR KATILIM

14:21 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU VATANDAŞLARLA İÇ İÇE

14:20 - Gündem

SERGİ 30 MAYIS TARİHİNE KADAR ZİYARETE AÇIK!

14:20 - Gündem

ŞAHİNBEY’İN KADINLARI ANNELER GÜNÜ’NDE SAHNE ALDI

14:00 - Gündem