SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE

Üç oturumdan oluşacak sempozyumun ilk oturumunda “Cumhuriyet Öncesi Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler”, ikinci oturumunda “Cumhuriyet Sonrası Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler” konularına ilişkin alanında uzman akademisyenler sunum yapacak.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE “KENTLER VE TIP TARİHİ: GAZİANTEP SAĞLIK TARİHİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

 

Türk Tıp Tarihi Kurumu’nun “Kentler ve Tıp Tarihi” başlıklı sempozyum serisinin ilki SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği ile Gaziantep’te SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

Sempozyumun başkanlığını SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ile Gaziantep Kent Konseyi Onursal Başkanı Op. Dr. Samet Bayrak, onursal başkanlığını ise SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç üstlendi.

 

Üç oturumdan oluşacak sempozyumun ilk oturumunda “Cumhuriyet Öncesi Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler”, ikinci oturumunda “Cumhuriyet Sonrası Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler” konularına ilişkin alanında uzman akademisyenler sunum yapacak.

 

Öğleden sonraki üçüncü oturumda ise Gaziantep’ten yetişmiş, Gaziantep sağlığı ve kültürüne katkılarda bulunmuş, hayatını kaybeden 12 hekimi anma konuşmaları yapılacak.

 

SANKO Üniversitesi Hastanesi B Blok R Katı Anadolu Toplantı Salonu’nda 6 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyum süresince Op. Dr. Samet Bayrak’ın “Antep Harbinde Sağlık Hizmetleri” konulu fotoğraf sergisi de yer alacak. 7 Eylül 2024 tarihinde ise konuk akademisyenler için sosyal program gerçekleştirilecektir.

Haftanın Öne Çıkanları

ŞEHİTKAMİL’İN GENÇLERİNDEN KEMAN ŞOVU

2024-08-29 17:52 - Kültür Sanat

UMUT YILMAZ’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

2024-08-29 17:53 - Özel Haber

ŞEHİTKAMİL 30 AĞUSTOS’A HAZIR

2024-08-29 17:54 - Kültür Sanat

“TÜRKİYE, GELECEĞİNE UMUTLA, GÜVENLE VE KARARLILIKLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEKTİR”

2024-08-29 17:55 - Özel Haber

KIRMIZITAŞ, DESTANSI MÜCADELE ZAFERLE TAÇLANDI..

2024-08-29 17:56 - Özel Haber

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

2024-08-30 08:47 - Özel Haber

Doğan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-30 17:54 - Özel Haber

Türkiye’deki yabancı öğrenciler, 250 milyon dolarlık ticaret yaptı

2024-08-30 17:56 - Ekonomi

BAŞKAN ŞAHİN,

2024-08-30 17:57 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ’NDEN TAVİZ YOK

2024-08-30 17:59 - Gündem

İlgili Haberler

GAZİANTEP’TE 3’ÜNCÜ ÇOCUK TİYATROLARI ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

11:21 - Kültür Sanat

“USTALARA SAYGI” KONSERLERİ, FERDİ TAYFUR ŞARKILARIYLA DEVAM ETTİ

11:07 - Kültür Sanat

GAZİKÜLTÜR, HALK ŞİİRİNİN GÜÇLÜ ÇAĞRIŞIMLARINI TAŞIYAN YENİ ESERİNİ OKURLA BULUŞTURDU

10:54 - Kültür Sanat

“İSTEMEK BİR RÜYA, VAR ETMEK İSE O RÜYAYI YAŞAMA İŞLEMEKTİR”

11:36 - Kültür Sanat

ŞEHİTKAMİL 3. ÇOCUK TİYATROSU GÜNLERİ’NDE PERDE AÇILDI

10:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

TÜRK DÜNYASI ŞEHİTKAMİL’DE BULUŞUYOR

17:15 - Gündem

ŞAHİN: “BU ŞEHRİN ÜRETİM GÜCÜNÜ BÜYÜTEN EN BÜYÜK GÜÇ İŞÇİ KARDEŞLERİMİZDİR”

17:14 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI

17:13 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN

17:12 - Gündem

ŞANLIURFA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ

09:48 - Gündem