USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TÜRK ÜRETİCİLERE DIŞ PİYASA ODAKLI İHRACAT ÇAĞRISI!

LoncaGo, Ekonomi Bakanının Daralma Öngörüsüne Yanıt Veriyor ve Türk Üreticilere Dış Pazarlarda Varlık Göstermeleri İçin Destek Sunuyor

TÜRK ÜRETİCİLERE DIŞ PİYASA ODAKLI İHRACAT ÇAĞRISI!
18-01-2024 12:47
18-01-2024 12:48

Türkiye Ekonomi Bakanı, iç piyasada 2024 yılında öngörülen daralma sebebiyle Türk üreticilerin dış piyasaya yönelmeleri ve ihracata ağırlık vermeleri gerektiği konusunda önemli bir açıklama yaptı. Bakan, "Yeter ki bizim girişimcimiz, üreticimiz, yatırımcımız ihracata yönelsin. Ben tavsiyede bulundum çünkü iç pazar 2024’de bir miktar yavaşlayacak." sözleriyle Türk ekonomisine yönelik bir çağrıda bulundu.

Bu önemli çağrı üzerine Londra merkezli Türk girişimi olan e-ihracat danışmanlık firması LoncaGo, Türk üreticilere dış pazarlarda varlık gösterme konusunda kapsamlı destek sunma taahhüdünde bulunuyor. LoncaGo'nun sağladığı hizmetler, Türk girişimcilerin Amazon, Etsy ve Shopify gibi dünya genelinde bilinen platformlarda etkili bir şekilde yer almalarını sağlarken, aynı zamanda şirket kuruluşu, marka tescili, muhasebe, ürün analizi, rakip analizi ve lojistik hizmetleri gibi konularda da rehberlik ediyor. Türkiye’deki firmalara hazır e-ticaret departmanı olarak entegre olan hazır uzman ekiplerden oluşan kadrosuyla, Uluslararası Başarı ve Kariyer Ödülleri’nde “Yılın en başarılı e-ihracat danışmanlığı “ ödülü sahibi olan LoncaGo, Ticaret Bakanlığı’nın resmi sitesinde de tavsiye edilen bir marka olarak sipariş karşılama, Fulfillment depo hizmeti vermektedir.

LoncaGo'nun CEO’su Eren Ceylan, Türk üreticilerin dış piyasalara açılma kararı almalarının, ekonomik zorluklarla başa çıkmanın ve büyümelerinin önemli bir adımı olduğunu belirterek şunları ekledi: "Ekonomi Bakanımızın açıklamalarını dikkate alarak, LoncaGo olarak Türk üreticilerine küresel pazarda rekabet avantajı kazanmaları ve ihracata odaklanmaları için gereken desteği sunmaya hazırız. Türk ürünleri, dünya genelinde talep gören kalite ve çeşitlilikle öne çıkabilir. Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Şimşek’in açıklamalarının ardından ne kadar doğru bir alanda hizmet verdiğimizi bir kez daha anlamış olmak bizleri mutlu ediyor. Firmamız Türk üreticilerine Avrupa pazarında yer almaları ve Türk ürünlerini tüm dünyaya tanıtmaları için gerekli tüm kurulum işlemlerini müşterilerimiz evlerinde otururlarken çok uygun fiyatlarla onlar için gerçekleştiriyor. Kendimizi milli ekonomi seferberliğinin bir neferi olarak görüyoruz ve hizmet verdiğimiz tüm üreticilerin sıfırdan başlayarak yazdıkları başarı hikayelerinin içerisinde yer aldığımız için gururluyuz."

 

Türk Üreticilere Sunulan Avantajlar:

* Küresel Müşteri Kitlesi: LoncaGo'nun platformlarda etkili bir şekilde yer alma konusundaki uzmanlığı, Türk üreticilerin dünya genelinde milyonlarca müşteriye ulaşmasına olanak tanır.

* Hızlı ve Güvenilir Lojistik: LoncaGo'nun lojistik çözümleri, Türk ürünlerinin dünya geneline hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaştırılmasını sağlar.

* Profesyonel Danışmanlık Hizmetleri: LoncaGo, şirket kuruluşu, marka tescili, muhasebe gibi konularda Türk üreticilerine profesyonel rehberlik sunar, böylece ihracat süreçlerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur.

Türk Ekonomi Bakanı'nın çağrısı ve tavsiyeleri doğrultusunda LoncaGo, Türk üreticilere iç piyasadaki zorluklara karşı küresel pazarda yeni fırsatlar aramaları için kapsamlı bir çözüm sunmaya devam ediyor. 

LoncaGo Ne Demek? Kuruluş Hikayesi Nedir?

Lonca Derneği (Teşkilatı): Belli bir iş esnafının, meslek çıkarlarını korumak için, usta, kalfa ve çırak olarak bir pirin, başkanın yönetiminde oluşturdukları, meslek derneğidir.

LoncaGo; 2018 yılında temelleri atılan, e-ihracat alanında faaliyet göstermeye başlayan bir proje olarak hayata geçmiştir ve 2021 yılına kadar Amazon, Ebay ve Etsy platformları üzerinden Türkiye’de üreticilerden tedarik ettiği ürünleri Avrupa ve Amerika pazarında satarak faaliyetlerini sürdürmüştür. Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan “Lonca Teşkilatı” adından ve yapısından esinlenerek Türkiye’deki üreticilerin dijitaldeki çatı kuruluşu olma amacıyla 8 Mart 2021 yılında Londra’da e-ticaret satıcılarına depo hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur. Lonca kelimesinin eki olarak globale vurgu yaparak, “Lonca’ya git” kelime anlamına sahiptir. 

LoncaGo, sektördeki tecrübesi ve bu alanda firmalara verdiği danışmanlık çerçevesinde Türkiye’de üretim yapan, herhangi bir ürünü tedarik edebilen küçük ve büyük ölçekli firmaların sıfırdan Amazon, Ebay ve Etsy gibi platformlarda satış yapmalarına imkan tanıyacak danışmanlık hizmetleri ile son yıllarda sektörde adından fazlaca söz ettirmeyi başarmıştır. LoncaGo; Türkiye’de ilk kez konsept hizmeti hayata geçirerek bu alanda öncü olmayı başarmıştır. Temel çalışma prensibi olarak yüksek maliyetlerden girişimcileri ve üreticileri kurtaran bir yapı oluşturarak yurt dışına açılmak isteyen firmalara hazır ve kalifiye bir kadro ile “E-TİCARET DEPARTMANI” olarak entegre olabilen bir yapıya sahiptir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35