USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

GAGİKAD’DAN DİKKAT ÇEKEN EĞİTİM

Farkındalıkları ve önemli projeleri ile dikkat çeken, Gaziantep’te gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarına bir yenisini ekleyen GAGİKAD, Şehitkamil Sanat Merkezinde 350 katılımcının katıldığı sertifikalı eğitim programı düzenledi. GAGİKAD hukuk komisyonu üyelerinin hazırladığı eğitim programı, başkan Dr. Beril Özlem Leykek’in moderatörlüğün de katılımcıların soru cevap şeklinde gerçekleştirdiği açık oturumla devam etti.

GAGİKAD’DAN DİKKAT ÇEKEN EĞİTİM
21-03-2024 14:47
21-03-2024 14:50

GAGİKAD’DAN DİKKAT ÇEKEN EĞİTİM
Farkındalıkları  ve önemli projeleri ile dikkat çeken, Gaziantep’te gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarına bir yenisini ekleyen GAGİKAD, Şehitkamil Sanat Merkezinde 350 katılımcının katıldığı sertifikalı eğitim programı düzenledi. GAGİKAD hukuk komisyonu üyelerinin hazırladığı eğitim programı, başkan Dr. Beril Özlem Leykek’in moderatörlüğün de  katılımcıların soru cevap şeklinde gerçekleştirdiği açık oturumla devam etti.
BİRLEŞTİRİCİ BAŞKAN
Osmanlı şerbetleri ve Ramazan kurabiyelerinin ikram edildiği kokteyl ile başlayan program, cemiyet, siyaset  ve iş hayatından önemli isimleri bir araya getirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Başkan Beril Leylek, fuaye alanındaki misafirlerle tek tek ilgilenerek sohbetlerde bulundu.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve eşi Seval Fadıloğlu,ŞBB yardımcısı Murat Özgüler, Baro başkanı İskender Kahraman,Hakan Aslansoy ( GSO YKÜ),Mustafa Büyükuncu ( TMMOB başkanı ) Müge Tezel (TUKD Gaziantep başkanı),Baran Ölçer ( Kavaklık Rotary Başkanı ve Gaziantep Birlesik İş İnsanları Derneği) ,Turgay Eren ( Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı ),Gamze Aşnuk ( GÜNFİSED başkanı)Ufuk Ekinci ( GİKAD başkanı ), Esra Büyükuncu ( TMMOB başkanı eşi ) , Dr Selim Günsoy ( Galmed Başkanı ),Gülçin İkizceli ( Otizm Vakfı Başkanı ) , önemli basın temsilcileri ve dinleyicilerin katıldığı sertifika programı yoğun ilgi gördü.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK MÜJDESİ
Katılımcılara hoş geldin konuşması yapan başkan Dr.Beril Leylek, GAGİKAD olarak ,Gaziantep’te bir ilki gerçekleştirmenin memnuniyetini belirterek sertifikalı eğitim programlarına devam edeceklerini müjdeledi. Eğitimlerine ilk olarak sanayi şehri olan Gaziantep’te sıkça gündeme gelen işçi ve işveren sorunlarıyla ilgili hukuki haklarla ilgili bilgilendirme ile başlayarak derneğin hukuk kurulu üyeleriyle birlikte 6 aylık bir çalışma sonucunda bu eğitime hazırlandıklarını söyledi. İşçi ve işveren tarafları arasında iş dünyasında sıklıkla sorunların meydana geldiğine dikkat çeken Leylek, özellikle hukuk önünde işçilerin haklı bulunup iş verenlerin mağduriyet yaşadıklarını ve bununda tarafların eksik hukuk bilgilerinin giderilmesi için eğitim programını gerçekleştirdiklerini belirtti.
DEZAVANTAJI AVANTAJA ÇEVİRMEK ELİMİZDE
 Leylek sözlerine şöyle devam etti; ”Biz güçlü kadınlar, her alanda olduğu gibi iş hayatında da dezavantajlı gibi görünsek te bunu istediğimiz zaman avantajlı duruma çevirmek elimizde. GAGİKAD  olarak  hedefimiz, başarılı kadınlarımızla birlikte  bu yolda mücadele eden kadınlarımıza, şehirdeki birçok kadın STK’larla birlikte rol model olmaya çalışmaktadır.

ULUSLARARASI BAŞARI
 Büyük bir başarı örneği olarak derneğimiz, uluslararası plartformlara davet edilerek bu alandan da öncülük yapmanın gururunu yaşamaktadır. GAGİKAD  artık lokal değil , ulusalı da geçerek uluslararası platformlara davet edilmektedir. Baş konuşmacı olarak en son Karachi’de dünya kadın liderler zirvesinde konuşma yaparak dışarıya açılan yüzü olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.Uluslararası bağlantılarımız ile artık Gaziantepli iş kadınlarını uluslararası iş networkuna da destek vermeyi hedefliyoruz.Farklı alanların bizler  ve kentimiz için fırsatlar sunacağı inancındayız. İş hayatında kadınları daha ön plana çıkarma görevini üstleniyoruz. Şehrin kültürel ,iş hayatı ve siyaseti açısından kadının rol model olacağı bütün plartformlar da bizde varız, diyerek ayağımız yere sertçe basıyoruz. Sahip olduğumuz hukuki ve eşitlik ile ilgili hakların da üzerine basa basa sahip çıkmalıyız. Kadınlar olarak liyakatsiz bir öncelik istemiyoruz.Liyakatli öncelikte varız. Kadının sahip olduğu güçleri her kulvarda kullanarak var olmaya devam edeceğiz.”
FADILOĞLUNDAN GAGİKADA ÖVGÜLER
Ak Parti Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu , programda söz alarak GAGİKAD ‘ın düzenlemiş olduğu eğitim programından duydukları memnuniyeti belirterek dernek başkanı ve üyelerine şehre kattıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ve tebriklerini iletti.

DİKKAT ÇEKEN AÇIK OTURUM,
Programın ikinci bölümünde Dr.Beril Özlem moderatörlüğün de gerçekleşen açık oturum, Baro Başkanı İskender Kahraman,GSO YKÜ Hakan Aslansoy, GMMO Başkanı Mustafa Büyükuncu ve Baran Ölçer ( Kavaklik Rotary Baskani ve  GBİD) iş ve işveren arasındaki sorunların konuşularak hukuki yönden ele alındı. Açık oturumda söz alan panelist oda başkanları  GAGİKAD’ a övgüler yağdırdı. Doğru ve gerçekçi yaklaşımı ve işe yarar hizmetleri ile kadına ve Gaziantep halkına kattıkları için başkanlardan teşekkür alan başkan Beril  Leylek,” bu emek 60 kadınımızın emeğidir” dedi
EĞİTİME YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ
GAGİ AKADEMİ bünyesinde 6 ayda  hazırlanan sertifikalı işveren eğitimine Av.Duygu Bozkurt; İşçi Kimdir?, Av.İpek Yağcı ; İş Akdinin Sona Ermesi,Av.Burcu Elbir Yardı ;Kıdem Tazminatı,Av.Oya Topal ; Fazla Çalışma konularında katılımcılara  birbirinden önemli ve güncel bilgilendirmeler yaptılar. Kadın erkek ayırt etmeden eğitime katılanlara, ismine özel hazırlanmış sertifikalar verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35